Potentially releasable increment

Iedere Scrum sprint eindigt met het opleveren van een increment. Deze wordt in de Scrum guide als volgt gedefinieerd:

The Increment is the sum of all the Product Backlog items completed during a Sprint and the value of the increments of all previous Sprints. At the end of a Sprint, the new Increment must be “Done,” which means it must be in useable condition and meet the Scrum Team’s definition of “Done”. An increment is a body of inspectable, done work that supports empiricism at the end of the Sprint. The increment is a step toward a vision or goal. The increment must be in useable condition regardless of whether the Product Owner decides to release it.

Dus, dit increment is het steeds groeiende product dat een team oplevert. Het bevat ‘het oude product’ dat we hadden voor deze sprint begon, plus alle nieuwe items die we daaraan hebben toegevoegd.

Het is het cadeautje dat we opleveren aan de klant aan het einde van de sprint (of eerder, als we continuous delivery doen).

Ik herinner me nog goed dat ik in mijn trainingen over scrum waar ik 10 jaar geleden mee begon, veel slagen om de arm hield. Het is wel potentially shippable. Dus de PO heeft het recht om te shippen, maar het is natuurlijk gebruikelijk om dat niet meteen te doen. Pas na een aantal sprints heb je voldoende waarde geleverd om echt naar productie te gaan.

Inmiddels vertel ik een heel ander verhaal. Slechts 1 keer per sprint naar productie? Wat ongelooflijk ouderwets! Veel organisaties gaan meerdere keren per dag/uur/minuut naar productie. Waarom wachten om feedback te krijgen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.