Vuistregels voor User Stories en Taken

André Heijstek, directeur van Valueminds:

‘Wanneer ik kijk naar hoe teams met user stories omgaan, zie ik veel verschillen. Ik ga er zelf als volgt mee om;

Een User Story is een redelijk grote brok werk die waarde oplevert voor een of meer stakeholders. Ik heb zelf meestal ongeveer 6-10 stories in een sprint. Met andere woorden: in een sprint van 2 weken kost een story ongeveer 1 teamdag.  In de doorlooptijd is dit meestal meer, vaak is de doorlooptijd van een story een dag of 4.

Eén story wordt bijna altijd door meer dan 1 persoon gebouwd, vaak door 1 of meer ontwikkelaars en meestal 1 tester. Uitzondering hiervan zijn kleine stories die door 1 ontwikkelaar worden gebouwd. Maar bij grotere stories zijn meestal meerdere ontwikkelaars betrokken, soms is dit zelfs het hele team. Alle stories worden ingeschat in story points.

Een technische taak is een brokje werk dat deel uitmaakt van een story. De ideale grootte van een taak is naar mijn mening gemiddeld 4 uur met een minimum van 1 uur en een maximum van 8. Een taak wordt altijd maar door één persoon tegelijk opgepakt, tenzij je doet aan pair programming.

Taken hoeven niet echt meer geschat te worden. We schatten taken natuurlijk niet in story points, want het zijn story points en geen task points. Door te zorgen dat de taken gemiddeld vier uur groot zijn, heeft het geen zin meer om ze nog een schatting mee te geven (deze taak duurt een uur, die 4  en weer een andere 7 uur). Doordat er veel taken in een sprint zitten, middelt dit gemakkelijk uit.

Nog even een korte samenvatting:

Story:

  • Schat je in story points
  • Bevat werk voor meerdere mensen

Task:

  • Heeft geen individuele schatting, maar duurt gemiddeld 4 uur
  • Bevat werk voor één persoon’
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.